Vinflights

Utforsk vinens verden med våre vinflights, kuratert av vår sommelier! Nyt eksepsjonelle viner i små glass, håndplukket for å ta deg med på en smakfull reise uten pass eller koffert. Perfekt for både vinentusiaster og nybegynnere. Her får du muligheten til å smake på flere sjeldne og annerkjente viner til en mer overkommelig pris sammen med likesinnede. Kom og opplev hvordan ekspertisen til en dyktig sommelier og en velkomponert vinflight kan forvandle kvelden din til en uforglemmelig aften!

Se alle våre vinflights under. Prisen er per gjest. Merk også minimum antall per flight.

Kontakt oss for bestilling.

booking@idsoe.no

Gladmat + Bakgårdsfesten

Nå er det endelig sommer, og A. Idsøe grill & berkel inviterer til Gladmat i restauranten og er til stede på Bakgårdsfesten den 28. juni - 1. juli.

Etter det stenger vi restauranten for hele juli og åpner igjen tirsdag 1. august. Butikken holder åpent som vanlig.

Vinflights og smakinger høsten 2024

Oppdag Vega Sicilia

Vega Sicilia regnes av mange som Spanias største vinprodusent. Eiendommen i Ribera del Duero er kjent for sine tette, komplekse rødviner, hovedsakelig laget av druesorten Tinto Fino (Tempranillo). Toppvinen Unico er en av Spanias dyreste og mest ettertraktede viner.

Vega Sicilia-eiendommen dekker rundt 1000 hektar (2470 acres), hvorav rundt 210 hektar (520 acres) er vinmarker. Den har vært i drift siden 1864, lenge før utviklingen av appellasjonen den ligger i, og de nåværende vinstilene stammer fra 1910-tallet. Kvaliteten har blitt jevnere etter at de nåværende eierne, familien Alvarez, overtok i 1982.

Vinmarkene er beplantet med rundt 80 prosent Tempranillo, mens resten består av Cabernet Sauvignon, Merlot og små mengder Malbec. Avlingene holdes lave ved hjelp av grønn innhøsting og omhyggelig utvelgelse av druer. Vinproduksjonen er like omhyggelig, med en komplisert serie lagringsprosesser fra store fat til barriques, der gammel og ny eik blandes, noe som fører til viner som kan lagres lenge.

Vega Sicilia lager tre cuvéer: Unico er flaggskipet, og Reserva Especial er en blanding av flere av de beste årgangene. Tradisjonelt lagres de i 10 år eller mer før de slippes på markedet, selv om denne lagringstiden har blitt redusert i de siste årgangene. Juniorvinen, Valbuena, er laget av yngre vinstokker, og slippes på markedet etter fem år på amerikansk eik.

2013 Unico
2004 Unico
2003 Unico
2000 Unico
N.V. Unico Reserva Especial 08/10/11

Minimum 8 stk
4 100,- per person

Oppdag Elio Altare

Elio Altare holder til i den nordvestlige delen av Piemonte.

Elio dro til Burgund vinteren 1976 for å lære mer om vin og kom tilbake med klare visjoner og pågangsmot. Han gikk ut og sagde ned alle trær i frukthagen med motorsag, gjorde de gamle tretønnene i kjelleren om til ved og skaffet dermed plass til splitter nye barriques. Dette sjokkerte hans far, som etterlot Elio arveløs da han gikk bort i 1985.

Etter å ha kjøpt tilbake gården, bit for bit, har han siden forandret familiens tradisjonelle vin, nå med vekt på eleganse, finesse og balanse og med moderne vinfikasjons- og lagringsteknikker i kjelleren.
Elio var dermed  en av de som introduserte moderne vinproduksjonsteknikker i en tradisjonell, gammeldags region.

Elio Altare har 10 hektar i ulike vinmarker rundt La Morra og drives i dag av hans datter Silvia. I vinkjelleren gjennomgår vinene en kort gjæring i rustfritt stål før de lagres på små franske eikefat. Dette er noe helt annet enn den tradisjonelle lagringen av Barolo på store slovenske eikefat. Resultatet er viner som er mer tilgjengelige i sin ungdom enn tradisjonell Barolo.

2022 Barbera d’Alba
2020 Rosso L’Insieme
2019 Barolo
2019 Barolo Cannubi
2019 Barolo Unoperuno
2017 Barolo Cerretta Vigna Briccho Riserva

Minimum 8 stk
2 100,- per person

Central Coast Pinot Noir

De første dyrkede vinmarkene på Central Coast ble plantet på 1700-tallet.

Den stadig voksende vinindustrien i denne delen av California ble så godt som drept på 1920-tallet av forbudstiden, og begynte ikke å komme seg før den amerikanske vinrenessansen på 1960- og 1970-tallet, da vinprodusentene begynte å lete etter interessante eksempler på terroir i delstaten.

Central Coast AVA strekker seg over ca. 450 km fra Contra Costa County til Santa Ynez Valley, og dekker noen av Californias mest berømte AVA-er utenfor Napa og Sonoma. San Andreas-forkastningen har stor betydning for jordsmonnet i AVA-områdene på Central Coast. Jordsmonnet på vestsiden av forkastningen er preget av områder med kalkstein hele veien opp langs kysten. Dette området var en gang en del av en gammel havbunn, og den kalkholdige jordsmonnet her er et resultat av forsteinede marine dyr.

Den østlige grensen for Central Coast AVA ligger rundt 100 km inn i landet, og store deler av regionen påvirkes av vind fra Stillehavet, som ledes inn i vinmarksområdene gjennom en rekke viktige daler og fjellkløfter i hele regionen. Det kjølige klimaet i store deler av Central Coast AVA egner seg ypperlig for Burgund-sortene Pinot Noir og Chardonnay, til tross for at den nordligste delen av regionen ligger hele 10 grader nærmere ekvator enn Burgund (på breddegrad 47°N).

2021 Chanin Sanford & Benedict Pinot Noir
2020 Racines Sanford & Benedict Pinot Noir
2021 Domaine de La Côte Estate Pinot Noir
2021 Sandhi Amrita Pinot Noir
2019 Au Bon Climat Knox Alexander Pinot Noir

Minimum 5 stk
2 400,- per person

Oppdag Williams Selyem

Williams Selyem har oppnådd kultstatus gjennom små produksjoner av høykvalitets enkeltvinmarks-pinot noir.

Det hele startet på slutten av 1970-tallet, opprinnelig som et garasjeprosjekt av Ed Selyem og Burt Williams i Forestville, et tettsted i Sonoma County. I 1981 ga de to - som var naboer - prosjektet sitt det offisielle navnet Hacienda Del Rio og etablerte det som en lovlig vingård. To år senere, da de lanserte sin første kommersielle årgang (1981), fikk de et pålegg fra Hacienda Winery om å opphøre, noe som fikk dem til å endre navn til Williams Selyem.

Williams Selyem gjorde suksess med å kjøpe og tappe enkeltvinmarksviner på flasker, med Pinot Noir i fokus. Enkeltmarksviner var ikke noe nytt i California, men Williams Selyems første vin var Rochioli Vineyard Pinot Noir fra 1985. Rochioli ble lansert i 1987 og fikk umiddelbart rosende omtale av kritikerne og vant Sweepstakes-prisen for beste rødvin på California State Fair. Samme år var etterspørselen etter Williams Selyems viner større enn tilbudet, og det ble opprettet en venteliste for å fylle bestillingene.

I 1998 solgte de vingården til John og Kathe Dyson, som etablerte de første vingårdene på eiendommen.
Williams Selyem har nå to vingårder i Russian River Valley AVA, Williams Selyem Estate Vineyard (tidligere Litton Estate) og Drake Estate Vineyard. En tredje vingård, Vista Verde, ligger i San Benito AVA, i innlandet fra Monterey.

2020 Drake Estate Chardonnay
2021 Central Coast Pinot Noir
2020 Foss Vineyard Pinot Noir
2020 Estate Pinot Noir
2020 Bacigalupi Vineyard Zinfandel
2019 Missouri Hopper Cabernet Sauvignon

Minimum 8 stk
2 300,- per person

Premium rødvin fra Napa Valley

Napa Valley, en times kjøretur nord for San Francisco i California, er det mest berømte og prestisjefylte vindistriktet i den nye verden. Den klassiske "Napa Cab", den arketypiske Napa Valley-vinen, er en rik, eikelagret rødvin.
Terroiret - særlig klimaet og jordsmonnet - er ideelt for dyrking av Cabernet Sauvignon av ypperste kvalitet.

Det har blitt laget vin i Napa Valley siden 1800-tallet, men det er først siden 1960-tallet at det har blitt produsert vin av særlig høy kvalitet.

2019 Corison Napa Valley Cabernet Sauvignon
2002 Corison Kronos Vineyard Cabernet Sauvignon MGN
2013 Château Montelena Estate Cabernet Sauvignon
2019 Williams Selyem Missouri Hopper Cabernet Sauvignon
2019 Opus One

Minimum 8 stk
3100,- per person

Legg til: 2014 Screaming Eagle Cabernet Sauvignon
10 600,- per person.