Ved Bagerbryggen 3. juni 1944
Vårt aller første råd er: Glem holdbarhetsdatoen!

Holdbarhet

Den beste biffen er den som er langt over dato, og pålegg som lukter og smaker godt – det skal du spise, ikke kaste. God gammel husmorkunnskap er i ferd med å dø ut. La oss ta den tilbake! Kjenn på kjøttet; er det sleipt og klissete eller lukter det surt? Da kan du kaste det. Lukt, kjenn og bruk sunn fornuft.

Produktene du kjøper over disk hos oss, er (for det meste) ikke vakum-/gasspakket, så holdbarheten er kortere enn ved industripakkede varer. Nedenfor finner noen veiledende tider ved oppbevaring i kjøleskap.

Ferskt kjøtt: 3 - 5 dager
Saltet/røkt kjøtt: 4 - 6 dager
Salt lam: 3 - 5 dager
Kjøttdeig: 2 - 4 dager
Kylling/fjørfe: 2 - 4 dager
Lever/innmat: 2 - 4 dager

Ferske pølser: 3 - 6 dager
Røkte/kokte pølser: 6 - 8 dager
Bacon: 1 - 2 uker
Stekte karbonader, tapasboller o.l.: 6 - 8 dager
Sauser, majoneser osv: 1 - 2 uker

Kjøttpålegg, røkt: 5 - 7 dager
Servelat: 4 - 6 dager
Roastbiff: 3 - 5 dager (vil gråne)
Leverpostei: 5 - 7 dager
Rekesalat, italiensk salat osv: 5 - 7 dager

Vel bekomme.

No items found.