Det kommer selvfølgelig an på om du har invitert tømmerhoggere eller rosabloggere, og ikke minst hvordan du har tenkt å tilberede og servere maten. Men her får du noen retningslinjer. Og husk at ofte smaker maten enda bedre dagen etter, så man skal ikke være redd for litt rester. Målene er per voksen og tar ikke høyde for forrett og dessert.
KJØTT
Biff
En "vanlig" biff av storfe er på ca 200 g. Men - vår erfaring sier at en brannmann lett spiser 300 g, mens svigermor ikke spiser mer enn halvparten.
Filét av lam, svin og vilt
150 - 250 g
Stek uten ben
(lam, okse, svin, vilt)
250 - 300 g
Stek med ben
(lammelår, skinkestek)
300 - 400 g
Grytekjøtt uten bein
(lammebog, storfe høyrygg, svinenakke)
350 - 400 g
Lammebog med bein
(Fårikål, frikassé)
350 - 400 g
Lammecarré
1 carré (8 bein) til 2 personer
Koteletter, div
250 - 300 g
Kjøttkaker og karbonader
200 - 300 g (kjøttdeig)
Grove pølser
50 - 300 g
Ribbe
400 - 500 g
Pinnekjøtt/-bog
400 - 500 g
KYLLING
Kylling, hel
400 - 500 g
Kylling-/kalkunbryst
200 - 250 g
Kyllinglår
300 - 400 g
Andebryst
150 - 200 g
ANNET/SMÅTJAFS
Spekematbord
150 - 200 g (avhengig av tilbehør)
Tapas
Totalt ca 500 g, hvorav halvparten er kjøtt/fisk
Ostebord
50 - 200 g
Ost til forrett/dessert
50 - 100 g
Vel bekomme.