Steketiden vil variere fra ovn til ovn, størrelsen og temperaturen på stykket, (det beste er å la kjøttet få romtemperatur før du steker det), og hvor kraftig kjøttet er brunet på forhånd. Vi anbefaler derfor at du bruker et steketermometer.
Husk at temperaturen på kjøttet vil fortsette å stige et par grader også etter at du har tatt det ut. Tallene nedenfor er ønsket slutt-temperatur. Det er viktig å la kjøttet hvile før du skjærer i det. Dekk det gjerne med aluminiumsfolie og et kjøkkenhåndkle mens det hviler.
Biff i stykker
Stekes i varm panne med smør og/eller olje. For et lynkurs i biffsteking, se for eksempel Matprat.no
Tid/temperatur: 2 - 4 minutt på hver side, avhengig av tykkelse/temperatur
Kjernetemperatur: Rød: 55 - 65 grader. Rosa: 57 - 58 grader. Grå: 60 grader
Biff, helstekt
Brunes først godt i varm panne, stekes så ferdig i ovnen.
Tid/temperatur: 125 - 180 grader
Kjernetemperatur: (Som biff i stykker)
Oksesteik
Brunes først godt i varm panne. Ferdigstekes i ovn eller jerngryte.
Tid/temperatur: 150 grader, ca to timer, evt 100 grader i 3 - 4 timer
Kjernetemperatur: 59 - 60 grader
Svinesteik
Brunes først godt i varm panne. Ferdigstekes i ovn.
Tid/temperatur: Som oksesteik
Kjernetemperatur: 60 - 70 grader
Juleskinke
Trekkes (småkokes) i gryte eller stekes i ovn
Tid/temperatur: Ca 1 time pr/kg
Kjernetemperatur: 75 - 76 grader
Ribbe m/svor
I ovn, først under folie med svoren ned og 2 - 3dl væske, snu og bygg opp under midten, stek ferdig uten folie. Eller prøv "Verdens beste ribbeoppskrift" fra Heiamat.no.
Tid/temperatur: 220 grader i 45 minutt, etterfulgt av 200 grader ca 1,5 time
Kjernetemperatur: 80 grader
Lammelår
Stekes i ovnen. Pass på at steketermometeret ikke treffer bein. Ved langtidssteking brunes låret først i ovnen ved høy varme.
Tid/temperatur: 125 grader, 2 - 3 timer eller 70 grader, ca 7 timer
Kjernetemperatur: Rosa: 60 - 65 grader. Grå: 70 grader.
Lammestek
Brunes først godt i varm panne. Ferdigstekes i ovnen.
Tid/temperatur: Som lammelår
Kjernetemperatur: Som lammelår
Lammebog m/ bein
Langtidsstekes i ovnen, gjerne under folie. Prøv for eksempel Jamie Olivers oppskrift fra Godt.no
Tid/temperatur: 170 grader, ca 4 timer
Lammerull
Trekkes i gryte. Kjøles gjerne ned under lett press.
Tid/temperatur: 1,5 - 2 timer
Kjernetemperatur: 70 - 75 grader
Lammecarré
Periodestekes i varm ovn. Det vil si at den stekes i to omganger, med en pause mellom. Husk å la kjøttet hvile for du skjærer i det.
Tid/temperatur: 220 grader. 12 minutt i ovn, 12 minutt hvile, 12 minutt i ovn.
Kjernetemperatur: Rosa: 57 - 58 grader. Grå: 60 grader.
Lammeskank
Langtidsstekes i ovn eller jerngryte. Se for eksempel bresert lammeskank fra Heiamat.no.
Tid/temperatur: 130 - 150 grader, 4 - 5 timer